Ердоган замінить Давутоглу лояльним прем'єр-міністром - ЗМІ

Четвер, 5 травня 2016, 08:24

Правляча партія Туреччини планує замінити прем'єр-міністра Туреччини Ахмета Давутоглу на екстреному з'їзді в найближчі тижні.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на турецьких чиновників.

Рішення, про яке підтвердили агентству п'ять партійних чиновників, було прийнято після більше ніж годинної між Давутоглу і президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, яка відбулася після кількох тижнів напруженості між ними.

Ердоган хоче замінити поточну парламентську систему і відставка Давотоглу, швидше за все, відкриє шлях для правонаступника, який більше підтримуватиме амбіції турецького президента щодо змін Конституції і зміцнення президентської влади.

"Президент і прем'єр-міністр досягнули угоду про з'їзд ... я не думаю, що Давутоглу буде знову кандидатом", - сказав один з чиновників.

Конгрес партії буде проведено у період між 21 травня-6 червня.

Три джерела, близькі до президента, заявили, що серед можливих наступників прес-секретар уряду Нуман Куртулмуш і міністр юстиції Бекір Боздаг. Міністр транспорту Туреччини Біналі Йилдирим, та зять Ердогана міністр енергетики Берат Албайрак також розглядаються як можливі кандидати.

Розбіжності між Ердоганом і Давутоглу з'явилися через угоду з ЄС, яка повинна зупинити потік нелегальних мігрантів до Європи через Туреччину. В обмін на неї Анкарі пообіцяли візову лібералізацію та прискорені переговори про вступ до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: