Австрійські націоналісти хочуть провести референдум про воззʼєднання Тіроля

П'ятниця, 6 травня 2016, 12:22

Лідер правої австрійської "Партії свободи" Хайнц-Крістіан Штрахе закликав провести референдум про возз'єднання італійського та австрійського Тіроля.

Про це він розповів в інтерв'ю римській газеті La Repubblica, повідомляє Die Presse.

"Я хочу залікувати рану і дати Тіролю можливість возз'єднатися", – заявив він.

Штрахе підкреслив, що провінції Південний Тіроль (автономна провінція в Італії, знаходиться в регіоні Трентіно-Альто-Адідже і межує з австрійським Тіролем) має бути надана можливість самовизначення.

На думку Штрахе мешканці регіону повинні мати можливість вільно вирішити, чи хочуть вони перебувати у складі Італії чи Австрії.

Коментуючи міграційну запровадження тимчасового контролю на кордоні з Італією, Штрахе заявив, що Австрія була змушена вдатися до таких дій через непослідовну та неефективну міграційну політику уряду італійського премʼєра Маттео Ренці.

Відзначимо, що кандидат у президенти Австрії від "Партії свободи", який набрав найбільшу кількість голосів у першому турі виборів, Норберт Хофер, залишив без коментарів заяву лідера партії, від якої балотується на посаду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Норберт Хофер у першому турі президентських виборів переміг в усіх землях Австрії, за винятком Відня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.