Папа Римський Франциск нагороджений медаллю Карла Великого

Фото
П'ятниця, 6 травня 2016, 13:57

Цьогорічним лауреатом престижної європейської премії імені Карла Великого (Charlemagne Prize або Prix Charlemagne) став Папа Римський Франциск.

Про це повідомляється у Twitter Європарламенту.

"Папа Римський Франциск отримав премію Карла Великого за 2016 рік",– йдеться у повідомленні.

У церемонії нагородження переможців взяли участь Мартін Шульц – президент Європейського парламенту, Жан-Клод Юнкер – президент Європейської Комісії, Дональд Туск – президент Європейської ради

Як відомо, премія імені Карла Великого щороку (з 1950 року) присуджується німецьким містом Аахен особам, які зробили великий внесок в об'єднання Європи.

Названа на честь Карла Великого, засновника Франкської імперії та фактичного засновника Священної Римської імперії, який керував державою з Аахена.

Традиційно вручається у свято Вознесіння на церемонії у Коронаційній залі ратуші Аахена.

 

Лауреати Премії Карла Великого нагороджуються спеціальною грамотою, медаллю та символічною нагородою у 5 тис. євро.

На аверсі пам'ятної медалі зображені сам імператор і старовинна печатка Аахена XII століття, на реверсі гравірується заслуга конкретного лауреата перед європейськими народами.

Відзначимо, що з 2008 року премія вперше присуджується у двох категоріях: не тільки заслуженим політикам, видатним громадським і державним діячам, а й молодим людям у віці від 16 до 30 років. Лауреатів визначає спеціальний конкурс молодіжних проектів, що проводиться преміальним фондом спільно з Європейським парламентом.

Цьогорічним лауреатом молодіжної премії імені Карла Великого став італійський InteGREAT – проект підтримки інтеграції біженців. Про це повідомляється на сайті Європарламенту.

Минулорічним лауреатом премії став президент Європарламенту Мартін Шульц.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: