У Швейцарії відкрили найдовший у світі залізничний тунель, що будували 17 років

Фото, відео
Середа, 1 червня 2016, 14:46

Після 17 років будівництва у Швейцарії відкрили найдовший у світі Сен-Готардський тунель.

Про це повідомляє видання Neue Zürcher Zeitung.

У церемонії відкриття тунелю крім керівництва Швейцарії взяли участь канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці, євро комісар з транспорту Віолетта Булц.

"Сьогодні історичний день для нашої країни. Ми завершили Готардський тунель, епічний подвих інженерної думки, проект, над яким працювали покоління" - сказав президент Швейцарії Йоганн Шнайдер-Амманн, виступаючи на церемонії.

Слід зазначити, що церемонія відкриття відбувалася на обох кінцях тунелю. З південного боку тунелю в Італії на церемонії виступила міністр транспорту Швейцарії Доріс Лейтард, яка назвала тунель "символом відкритості і прогресу", що поєднує різні мови, культури і народи.

О 12.18 перші два потяги рушили тунелем з північного та південного входу. На борту потягів перебували по 500 пасажирів, які виграли квитки у лотерею.

Будівництво тунелю тривало 17 років  і коштувало понад 12 мільярдів швейцарських франків (11 мільярдів євро).

Довжина кожного з обох його тунелів, прокладених паралельно, становить 57 км, що в сумі дає 104 кілометри.

 
 

Швейцарський національний транспортний концерн "Швейцарська залізниця" (SBB/СFF) запевняє, що базисний залізничний тунель під перевалом Сен-Готард буде одним з найбезпечніших у світі, і що він зможе забезпечувати найвищий з усіх можливих ступенів безпеки в сфері як пасажирських, так і вантажних перевезень.

Рух поїздів у тунелі буде здійснюватися по двох паралельних шляхопроводах.

Повноцінно функціонувати тунель почне із грудня, він дозволить майже на годину скоротити подорож з Цюриха до Мілана з 2 годин 40 хвилин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: