Євротунель просить у Британії та Франції 10 млн євро для захисту від мігрантів

Четвер, 23 липня 2015, 10:57

Оператор тунелю, що поєднує Францію та велику Британію, Eurotunnel попросив французький і британський уряди надати майже 10 млн євро для покриття вартості додаткових заходів безпеки через наплив мігрантів у французькому порту Кале.

Про це повідомляє The Independent.

У компанії заявляють, що в першій половині 2015 року вже витрачено близько 13 млн євро на безпеку - рівно стільки, скільки за увесь 2014 рік.

"Державні органи недооцінюють складність ситуації",  -відзначив виконавчий директор Eurotunnel Жак Гунон.

"В Кале значно більше мігрантів, ніж вони визнають. Я думаю, понад 5000, щось на зразок цього", - зауважив він.

За його словами, уряд Великої Британії вже погодилися відшкодувати €4,7 млн і компанія звернулася до міжурядової комісії, об'єднаного французько-британського органу, який здійснює контроль безпеки ітунелю, з проханням виділити ще €9,7 млн.

Як повідомляють у компанії, збільшення тиску від мігрантів в Кале призвело до зриву надання послуг протягом червня і може призвести до подальшої потрясінь для руху транспорту і для додаткових витрат на безпеку у другій половині року.

Як відомо, євротунель або тунель під Ла-Маншем - це залізничний двошляховий тунель, довжиною близько 51 км, з яких 39 км під протокою Ла-Манш. Він з'єднує континентальну Європу з Великою Британією залізничним сполученням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.