В МЗС Греції виступили проти автоматичного продовження санкцій щодо РФ

Середа, 1 червня 2016, 16:48

Афіни виступають проти автоматичного продовження санкцій щодо Росії.

Про це заявив заступник глави МЗС Греції Нікос Ксідакіс в інтерв'ю "РИА Новости".

"Перший крок, який нам необхідно зробити – заново вивчити і розглянути ті тимчасові і політичні обставини, при яких були введені санкції. Сьогодні ми перебуваємо не в тій же точці, в якій були, коли почалася українська криза", - наголосив він.

"З того часу відбулося багато подій, була досягнута домовленість про рамки співіснування, був вироблений план подальших дій. Всі повинні акуратно і об'єктивно діяти у відповідності з мінськими домовленостями", — заявив високопоставлений грецький дипломат.

За його словами, "заморожування" відносин Росії і Заходу, яка має місце сьогодні, завдає шкоду обом сторонам.

"Думаю, що нам необхідно поглянути на цю ситуацію обережно, стримано і придумати, як можна "розморозити" наші відносини", — зазначив він.

На питання про те, чи має намір Греція блокувати продовження пакету антиросійських санкцій, Ксідакіс відповів: "Питання стоїть як раз навпаки – як нам розблокувати ситуацію, перейти від автоматичного продовження до сутнісної розмови і обговорення".

"Необхідно, щоб прозвучали аргументи з усіх боків – від країн, які бажають продовження санкцій, а також тих, які бажають їх скасування та "потепління" стосунків з Росією. Тоді аргументи будуть говорити самі за себе", - підкреслив представник МЗС Греції.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас назвав санкції Заходу проти Росії непродуктивними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.