У Туреччині 6 засуджених курдських бойовиків втекли з тюрми, використавши швабри

Середа, 1 червня 2016, 17:05

Шість засуджених до пожиттєвого ув’язнення бойовиків Робітничої партії Курдистану втекли з в’язниці турецької провінції Діярбакир, використовуючи палки для швабр.

Про це повідомляє видання Hurriyet daily news.

Втеча засуджених за організацію терактів і порушення єдності держави шістьох бойовиків сталася ще 6 березня.

Розслідування втечі показало, що вони неодноразово ламали швабри, які використовувалися для прибирання камер і просили нові. При цьому поламані палки від швабр вони не повертали.

З палок і шматків постільної білизни вони зробили драбину, яка допомогла їм подолати перешкоди у вигляді колючого дроту і семиметрової стіни.

Арештанти використали для втечі дощову погоду – таким чином вони уникли зайвих свідків і потрапляння на камери спостереження. Сторожова вишка під час їхньої втечі також була порожня.

Наразі у всій 81 провінції Туреччини тривають пошуки втікачів. В той же час за інформацією Робітничої партії Курдистану, бойовики після втечі вдало дісталися гір Кандиль, де розташовано штаб-квартиру РПК.

Розслідування обставин втечі ще триває. Поліція затримала трьох тюремників у зв’язку з цією справою, ще троє працівників в’язниці були звільнені з роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.