Майже половина українців проголосувала б за вступ до ЄС - опитування

Четвер, 16 червня 2016, 16:55

Якби референдум з питання, чи вступати Україні в Євросоюз, проводилося в травні, 49% опитаних українців проголосували б за вступ до ЄС.

Такими є результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, оприлюднені 16 червня.

26% опитаних проголосували б проти, решта 24% - не визначилися або не брали б участі в голосуванні.

Якби ті, хто не визначився, як голосувати, як звичайно, не прийшли б на референдум щодо вступу в ЄС, участь у голосуванні взяли б близько 76% усіх, хто має право голосувати та проживає на неокупованій території, і подані голоси розподілилися б таким чином (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів референдуму,  якби він проводився наприкінці травня 2016 року):  за вступ до ЄС - 65%, проти - 35%.

Між тим ідея вступу України в Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном не користується великою підтримкою серед мешканців України: якби референдум з цього питання проводилося в травні, за вступ країни в цей союз проголосували б 16% опитаних жителів, проти - 57%, ще 27% не визначилися або не брали б участі у такому референдумі.

Опитування КМІС проводилося з 19 по 31 травня. Методом особистого інтерв'ю було опитано 2014 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх областей України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.