Профспілки Франції анонсували нову хвилю протестів

П'ятниця, 17 червня 2016, 14:07

Зустріч представників французького уряду та лідерів профспілок щодо припинення страйків проти трудової реформи виявилася безрезультатною, страйки триватимуть.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією видання, під час переговорів жодна зі сторін не продемонструвала прагнення досягнути домовленостей.

За словами одного з профспілкових лідерів, Філіпа Мартінеса, уряд і протестувальники розходяться у принципових моментах

"CGT (одна з найбільших профспілок Франції) і уряд розходяться з принципових питань. Сьогодні ми підтвердили ці розбіжності", - заявив Мартінес після 90-хвилинної зустрічі з міністром праці Міріам Ель Хомрі.

"М'яч знаходиться на полі уряду", - заявив Мартінес.

Сама міністр назвала зустріч конструктивною, але наголосила на тому, що соціалістичний уряд має намір продовжувати реформи. За її словами, уряд і надалі готовий до переговорів, проте сьогодні сторони "не домовилися. Існують розбіжності і вони не нові".

Нагадаємо, у Франції вже три місяці тривають акції протесту проти реформи трудового законодавства.

Передбачене реформування законодавства дозволить скасувати частину захисту, якою користуються працівники у питаннях звільнення, з метою заохочення підприємців наймати більше людей.

Реформа також передбачає, що компанії отримають більше повноважень щодо скорочення робочого часу та, відповідно, зменшення зарплати.

Крім того, документ дозволяє співробітникам працювати набагато більше, ніж нинішній робочий тиждень, що не перевищує 35 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.