Латвія підписала договір про приєднання до ОЕСР

Четвер, 2 червня 2016, 12:39

У четвер прем'єр-міністр Латвії Маріс Кучінскіс і генеральний секретар Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Анхель Гурріа в Парижі підписали договір про вступ Латвії в ОЕСР.

Про це повідомляє видання Delfi.

Після підписання договору і його ратифікації на Сеймі Латвія офіційно стане 35-м членом організації. Планується, що парламент ухвалить рішення про ратифікацію 16 червня.

У церемонії взяв участь віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, який на засіданні міністрів ОЕСР представляє Єврокомісію. Переговори про вступ Латвії в організацію були розпочаті у 2013 році, коли Домбровскіс був прем'єром.

Вступ Латвії в організацію найрозвиненіших країн світу буде означати для країни суттєві переваги, в тому числі поліпшить кредитний рейтинг, який впливає на процентні ставки, що знизить витрати на обслуговування державного боргу. Також членство в ОЕСР означає більш високі стандарти підприємництва та захисту інвестицій, включення Латвії в міжнародні дослідження і статистичні бази. Членство в організації буде сприяти боротьбі з корупцією, вдосконаленню правової бази, активізації прямих економічних зв'язків з іншими країнами ОЕСР та позитивним змінам у системі освіти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: