Держсекретар Ватикану: конфлікт на Донбасі – "знак протистояння цивілізацій"

Вівторок, 21 червня 2016, 14:33

Держсекретар Ватикану, кардинал П'єтро Паролін під час свого візиту до України заявив, що конфлікт на Донбасі є несправедливо забутим на Заході "знаком протистояння цивілізацій".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Під час свого візиту, який тривав з 15 до 20 червня, представник Ватикану відвідав не лише Київ, а й Запоріжжя та Львів.

П'єтро Паролін під час візиту започаткував ініціативу допомоги жертвам війни на Донбасі, закликав Захід не забувати про цей воєнний конфлікт, назвав український народ "мучеником" і заявив, що "католицька церква хоче бути знаряддям примирення".

Також під час офіційних заходів держсекретар Ватикану зробив цілу низку важливих заяв від імені Святого Престолу. Паролін наголосив на необхідності дотримання міжнародної законності щодо територій та кордонів України.

Також він назвав воєнний конфлікт на Донбасі "несправедливо забутим" на Заході "знаком протистояння цивілізацій".

Паролін додав, що ця війна є небезпекою для всього світу і заявив про моральну відповідальність Європи за долю України.

В свою чергу президент України Порошенко закликав Ватикан допомогти звільнити українських заручників, сприяти наданню безвізового режиму для українців і координувати з Києвом політику щодо Донбасу та Криму.

Представники українських церков та релігійних організацій схвально зустріли посланця Святого Престолу і підтримали запрошення президента Порошенка до Папи Римського відвідати Україну з візитом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.