Конституційний суд Німеччини відхилив скаргу на монетарну політику ЄЦБ

Вівторок, 21 червня 2016, 17:06

Програма Європейського центрального банку, яка дозволяє скуповувати державні облігації проблемних країн єврозони, є конституційною за умови, що купівля цих облігацій відповідає критеріям сформульованим 16 червня 2015 року Судом ЄС.

Такого висновку дійшов Конституційний суд Німеччини, повідомляє Deutsche Welle.

Таким чином, скарги та позови до Конституційного суду проти так званої програми Outright Monetary Transactions (OMT) були відхилені у повному обсязі.

"За цих умов (дотримання вимог Суду ЄС) програма OMT зараз не втручається у бюджетну відповідальність німецького Бундестагу", - йдеться у рішенні суду.

Серед тих, хто скаржився на ЄЦБ, зокрема, представники Лівої партії у Бундестазі, політик Християнсько-соціального союзу Петер Гаувайлер та об'єднання "Більше демократії".

Депутати підготували скаргу на те, що ЄЦБ вийшов за рамки свого мандата, коли почав активно купувати державні облігації і запланував купівлю корпоративних облігацій.

Німецькі політики піддали критиці грошово-кредитну політики ЄЦБ в останні тижні, заявивши, що низькі процентні ставки шкодять заощадженням і пенсіям німців.

Раніше повідомлялося, що ЄЦБ знизив базову відсоткову ставку до нуля, після чого у Бундестазі заявили про намір викликати голову ЄЦБ для розʼяснення такої політики банку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: