ЄС виділив додаткові €200 млн для біженців з Сирії

Середа, 22 червня 2016, 17:10

ЄС узгодив новий пакет допомоги на суму більше ніж в €200 млн на підтримку біженців з Сирії для Туреччини, Йорданії і Лівану.

Про це йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Регіональний трастовий фонд ЄС у відповідь на сирійську кризу запустив нові проекти на суму більше €200 млн на підтримку біженців, які тікають від війни в Сирії на до Туреччини, Йорданії та Лівану", – йдеться у повідомленні.

Допомога призначена для місцевої влади країн, які приймають біженців із Сирії.

За словами комісара з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнеса Гана, фінансування призначене для забезпечення біженців, які зібралися у таборах в Туреччині, Йорданії та Лівані.

"Ми хочемо залучити всіх дітей-біженців в регіоні до школи на наступний рік. Ми також будемо надавати фінансову допомогу для забезпечення життєвих потреб, комунального господарства та соціальної згуртованості для біженців і приймаючих громад", – додав єврокомісар.

Останній пакет допомоги включає в себе, зокрема, €165 млн для Туреччини, яка буде підтримувати освіту, в тому числі будівництво шкіл і вищу освіту для молодих сирійців, і продовжить покращувати забезпечення водою об'єктів на півдні Туреччини.

21 млн євро буде виділено для відновлення водопровідних мереж в північній частині Йорданії.

Також 15 мільйонів євро виділяється для надання допомоги біженцям, які до Лівану і Йорданії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.