Французькі євроскептики теж вимагають референдуму

П'ятниця, 24 червня 2016, 10:51

Після перемоги прихильників Brexit у Британії французькі євроскептики теж вимагають якомога швидшого проведення аналогічного плебісциту у Франції.

Про це повідомляє Le Figaro.

"Перемога свободи! Я вже багато років прошу про такий референдум у Франції" - прокоментувала результати британського референдуму Марін Ле Пен, лідер ультраправого "Національного фронту".

"Від Brexit до Frexit: зараз слушний час імпортувати демократію до нашої країни. Французи мають право обирати" - заявила депутат французького парламенту від "Нацфронту" Маріон Мерешаль-Ле Пен.

Лідер іншої євроскептичної партії "Повстань, республіко"Ніколя Дюпон-Егнан натомість заявив, що не наполягатиме на проведенні аналогічного голосування. Водночас він наполягає на перегляді відносин з Європою і на референдумі, який затвердив би новий тип стосунків з ЄС.

Нагадаємо, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Як повідомлялося, керівник ультраправої "Партії за свободу" Нідерландів Гірт Вілдерс теж закликає до проведення референдум щодо членства його країни в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.