Саміт ЄС, окрім Brexit, обговорить референдум в Нідерландах щодо України

Понеділок, 27 червня 2016, 10:01

Саміт ЄС, який пройде 28-29 червня у Брюсселі, обговорить наслідки референдуму у Великої Британії щодо виходу з ЄС, а також референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Про це у Брюсселі повідомив європейський високопосадовець, повідомляє УНІАН

За словами співрозмовника, у вівторок 27 лідерів країн-членів ЄС за вечерею з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом  Кемероном проведуть дискусію щодо ситуації, пов’язаної з виходом з ЄС.

"Ми очікуємо, що він розповість про результати та про ситуацію, яка склалася. Це також дозволить обмінятися думками щодо наступних кроків. На цьому етапі ми не очікуємо, що він запустить статтю 50 (стаття, якою встановлений порядок виходу з ЄС)", - сказав він.

У цей же день прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте хоче обговорити з лідерами наслідки референдуму щодо Угоди про асоціацію з Україною, який пройшов у цій країні у квітні.

"Саміт буде тим місцем, де розпочнеться процес вирішення занепокоєнь, які були висловлені під час референдуму", - наголосив європейський високопосадовець.

Також на порядку денному такі питання, як міграція та внутрішній ринок. Крім того, у вівторок відбудеться зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, де сторони проговорять майбутню Угоду між ЄС та альянсом, яка буде формалізована на саміті НАТО у Варшаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.