Уряд Нідерландів спростовує, що вирішив змінити угоду про асоціацію

Середа, 8 червня 2016, 17:50

Уряд Нідерландів спростував інформацію про те, що він начебто хоче змінити положення Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться у повідомленні посольства Нідерландів в Україні.

Так, у повідомленні йдеться про те, що в уряді Королівства розчаровані результатами референдуму, які суперечать офіційній політиці уряду.

"Цей результат викликає розчарування, але, враховуючи результат, голландський уряд не може просто далі просуватися у напрямку ратифікації так, ніби нічого не сталося", – наголосили в уряді Королівства.

Наразі уряд Голландії обговорює питання про підсумки референдуму і вступив у дискусію з парламентом.

Нідерланди наголошують на тому, що зараз для вирішення питання потрібен делікатний підхід і "консультації з європейськими партнерами, важливою частиною яких є й Україна".

"На цей момент всі варіанти залишаються на столі. Ми (уряд Нідерландів) нічого не виключаємо, не віддали перевагу певному рішенню", – підкреслюється у заяві уряду Нідерландів.

Також у повідомленні йдеться про те, що уряд Нідерландів і надалі працює у напрямку пошуку рішення, прийнятного для всіх зацікавлених сторін.

Також у повідомленні зазначається, що Нідерланди прагнуть до обговорення угоди про асоціацію та підсумків референдуму в червні на засіданні Європейської Ради.

Раніше повідомлялося, що уряд Нідерландів хоче змінити деякі положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Також повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: