"З різних сторін лунали постріли і люди просто сходили з розуму"- українець про теракт у Стамбулі

фото
Середа, 29 червня 2016, 13:02

Після теракту в аеропорту імені Ататюрка в Стамбулі люди біля трьох годин знаходилися в терміналі до того, як оголосили евакуацію.

Про це пише українець Андрій Ростока, який був очевидцем подій, на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, він летів транзитом через Стамбул зі Львова і на момент першого вибуху знаходився в одному із магазинів duty-free.

"Гортаючи журнали в черговому книжковому магазині почув характерний звук стрілянини... Буквально 2-3 секунди німої тиші, і ось вже хвиля людей, супроводжувана панічним криком, проноситься вздовж прилавків основним залом, кидаючи валізи і зносячи все на своєму шляху", - пише Ростока.

 фото - facebook.com/andriy.rostoka 

За його словами, він ще з двома китайськими туристами сховався у приміщення складу, де вже знаходилися продавці.

Через деякий час прогримів другий вибух і всі, хто ховавася в магазині, вирішили перемістилися у бік основного скупчення людей, адже дим не дозволяв більше знаходитися у закритому приміщенні.

"Дим, сморід, що ріже ніс, і з десяток прикордонників у незвичному лежачому положенні зі стволами спрямованими в бік виходу. Стало зрозуміло, що напали на будівлю зі входу", - пише Ростока.

За словами очевидця, людей переміщали по аеропорту протягом декількох годин, з різних сторін лунали постріли і люди просто сходили з розуму.

 фото - facebook.com/andriy.rostoka

"Море сліз, найглибшої істерики і повної розгубленості на обличчі кожного другого…Не розуміючи, що відбувається, вони стрімголов мчали кудись, зносячи все на своєму шляху…З криками пасажири просто вибивали скляні двері виходів до літаків", - пише він.

Ростока розповідає, що йому вдалося пробратися до зовнішніх вікон і він був приголомшений кількістю спецтехніки, поліції, і швидких біля центрального входу.

"Всі вікна в кульових отворах і шрапнелі, що розлетілася навколо від потужного вибуху. Через 3 години оголосили евакуацію, всіх направили до виходу старого терміналу", - зазначив він.

Нагадаємо, в ніч на середу головний міжнародний аеропорт Стамбула, аеропорт ім. Ататюрка, став об'єктом атаки терористів-смертників

За попередніми даними турецької влади, внаслідок трьох вибухів загинуло 36 людей, не враховуючи самих терористів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.