Біля берегів Лівії врятували понад 4000 мігрантів

Оновлено
Четвер, 23 червня 2016, 19:16

Кораблі гуманітарних організацій, італійського флоту і берегової охорони врятували приблизно 4500 мігрантів, які на човнах намагалися дістатися через Середземне море з Лівії до Італії.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією італійської берегової охорони, новий сплеск активності мігрантів обумовлений тим, що на морі знову встановилася гарна погода, тоді як протягом останніх семи днів погодні умови були несприятливі для мігрантів.

Так, корабель Topaz Responder мальтійської групи допомоги на морі, підібрав велику кількість мігрантів у двох дюжинах човнів, які були виявлені приблизно в 20 морських милях від лівійського міста Сабрата. Той же корабель пізніше  взяв на борт 382 мігранти з Африки.

В свою чергу Bourbon Argos, корабель "Лікарів без кордонів" врятував 1 139 мігрантів на 10 човнах, два інших кораблі організації  підібрали ще 156 осіб.

Німецька гуманітарна організація Sea-Watch повідомила про близько 100 врятованих мігрантів і одного загиблого. Італійський флот заявив про порятунок 515 мігрантів, що намагалися дістатися Італії на двох човнах.

Раніше повідомлялося, що рада ЄС у закордонних справах на рік продовжила військово-морську операцію  "Софія" по боротьбі з контрабандистами, які займаються нелегальним перевезенням мігрантів через Середземне море.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.