Геращенко звернулася до посла Франції через відмову фанату у візі

П'ятниця, 3 червня 2016, 17:11

Перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко звернулася до посла Франції Ізабель Дюмон через відмову у візі юному українському футбольному фанату Володимиру Бобенчику.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Звернулася до посла Французької Республіки в Україні пані Ізабель Дюмон з проханням з'ясувати причини у відмові надати візу українському хлопчику Володимиру Бобенчику", - повідомила Геращенко.

"Вважаю, що подібна візова антиісторія не сприяє україно-французькому діалогу і є особливо чутливою, коли Україна виконала всі пункти ПДВЛ та очікує на безвізовий режим з ЄС. Сподіваємося, посольство і консульство Франції переглянуть це рішення, що дискримінує маленького українського футбольного фаната і Володя зможе побувати на чемпіонаті з футболу", - наголосила народний депутат.

Як повідомлялося, родині юного вболівальника Володимира Бобенчика відмовили у візі для поїздки на матчі Євро-2016.

Попри надані посольству Франції документи, консул ухвалив рішення, що "інформація, надана, щоб обгрунтувати цілі та умови можливого перебування, не виглядає переконливою".

У понеділок 6 червня група громадських активістів вийде на пікет до посольства Франції, щоб висловити свій протест проти візової політики країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.