Посол Франції запевняє, що юному фанату не видали візу через помилку в документах

Понеділок, 6 червня 2016, 10:30

Посол Франції Ізабель Дюмон запевняє, що юному футбольному вболівальнику  Володимиру Бобенчику не видали візу через помилку в документах.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Українські новини".

"Можу вам сказати, що як тільки я дізналася з преси про проблему з цією сім'єю, я доручила переглянути візове досьє щоб перевірити, чи немає помилки з нашого боку. Все, що я можу вам сказати, помилки не було", - відзначила вона.

"Повірте мені, я б воліла, щоб ми помилилися і видали візу. Помилки бувають рідко, але це можливо, люди помиляються", - зауважила Дюмон.

"Оскільки мені було дуже прикро, що цей маленький хлопчик не зможе поїхати у Францію на ЄВРО-2016, я попросила свої служби зв'язатися з його батьками. Ми їм точно пояснили, що не так в їх візових досьє, та нагадали їм, що, за умови надання потрібних і правильних документів, у нас не буде ніякої причини і, звичайно, ніякого бажання позбавляти їх візи", - наголосила Дюмон.

Посол Франції також переконана, що цю справу використовують для "агресії проти Франції".

"Якби ви знали скільки образ і агресивних слів проти моєї країни мені довелося вислухати за останні дні... Я не знаю, хто кого використовує, але, все-таки цікаво бачити, як утворюється агресія проти Франції у зв'язку з цією справою, тоді як було б так просто зателефонувати і дізнатися, як виправити досьє", - підкреслила Дюмон.

Як повідомлялося, родині юного вболівальника Володимира Бобенчика відмовили у візі для поїздки на матчі Євро-2016.

Попри надані посольству Франції документи, консул ухвалив рішення, що "інформація, надана, щоб обгрунтувати цілі та умови можливого перебування, не виглядає переконливою".

У понеділок 6 червня група громадських активістів вийде на пікет до посольства Франції, щоб висловити свій протест проти візової політики 

Детальніше про проблеми українців з отриманням віз для відвідування матчів ЄВРО-2016 читайте в статті "Французький рецепт зіпсованого свята: проблема віз до Євро-2016 виявилася масштабнішою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: