Німці стали менше палити і вживати алкоголь

Четвер, 9 червня 2016, 17:45

Протягом 2015 року німці стали менше палити і вживали менше алкогольних напоїв.

Про йдеться у щорічному звіті про ситуацію з наркотиками в країні, опублікованому в четвер, 9 червня, повідомляє Deutsche Welle.

Зі звіту також випливає, що зменшилася кількість неповнолітніх віком до 17 років, які регулярно вживають алкоголь - лише 10 відсотків з них випивали мінімум раз в тиждень.

Зменшення рівня вживання алкоголю зафіксовано і у віковій групі між 18 і 25 роками.

Статистика свідчить також про зменшення рівня так званого ризикованого вживання алкоголю серед неповнолітніх - алкоголь в небезпечних для життя дозах вживали лише 16%.

Втім, у Німеччині збільшується вживання продуктів коноплі (марихуана, гашиш). У віковій групі старше 12 років наркотики вживали 16% німців. При цьому кількість конфіскованих продуктів коноплі зросла в порівнянні з 2014 роком на 17%, досягнувши 5,4 тонни.

Також у ФРН фіксується зростання інтернет-залежності - від неї страждають більше 560 тисяч німців. Значно збільшилась також і смертність від зловживання так званими "важкими" наркотиками.

Видання нагадує, що 6 червня було оприлюднено 3-тю альтернативну доповідь щодо ситуації з наркотиками в ФРН, підготовлений Німецькою організацією допомоги хворим на СНІД (Deutsche AIDS-Hilfe, DAH) і недержавними організаціями Akzept і JES.

На думку авторів цього звіту, ФРН займає одну з лідируючих позицій у світі за вживанням алкоголю і тютюнопалінням, а зростання споживання нелегальних субстанцій триває, незважаючи на державну політику в цій сфері. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: