Німеччина планує вибірково тестувати авіапілотів на наркотики та алкоголь

Неділя, 27 грудня 2015, 17:13

У Німеччині планують ухвалити закон, що передбачає проведення вибіркових тестів для пілотів на вживання наркотиків та алкоголю.

Про це заявив міністр транспорту ФРН Александер Добріндт, повідомляє Deutsche Welle.

За словами міністра, це зменшить ризик повторення авіакатастрофи, подібної до падіння літака авіакомпанії Germanwings у березні 2015 року.

"Я вважаю доцільними вибіркові перевірки пілотів щодо споживання алкоголю, наркотиків та ліків. Експерти в усьому світі бачать у цьому позитивні ефекти, які підвищують безпеку в авіації", - заявив Добріндт, пославшись на схожі перевірки в США та Австралії.

Міністр планує представити уряду відповідний проект наступного року.

У свою чергу, речник профспілки пілотів Cockpit Маркус Валь поставився критично до цих планів.

"З нашого погляду, вибіркові тести - це абсолютно неправильно. Вони не мають нічого спільного з катастрофою Germanwings, а люди цієї професії потрапить під загальну підозру", - сказав Валь.

Нагадаємо, що за даними слідства, пілот, який забарикадувався у кабіні та спрямував на скелю літак Germanwings зі 150 особами на борту, страждав від глибокої депресії, яку приховував від свого працедавця.

У липні 2015 року європейський регулятор авіаційної безпеки, поміж іншого, рекомендував покращити психологічну перевірку нових пілотів та запровадити вибіркові тести на вживання наркотиків та алкоголю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.