Навчальний центр НАТО в Норвегії очолить польський генерал

П'ятниця, 1 липня 2016, 07:54

Генерал збройних сил Польщі Анджей Реудович з 20 липня очолить Об'єднаний центр бойових дій НАТО у Норвегії, в місті Ставангері.

Про це повідомляє Польське радіо.

"Головнокомандувач ЗС Польщі, генерал броні Мирослав Ружанскій вручив йому (Реудовичу) рішення про призначення на цю посаду в структурах НАТО", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, об'єднаний центр бойових дій НАТО (Joint Warfare Centre, JWC) був створений у 2003 році і підпорядковується Командуванню НАТО з питання трансформації (АСТ), який розташований в штаті Вірджинія (США).

Joint Warfare Centre є головною установою, яка відповідальна за спільні навчання і маневри на операційному рівні. В сферу компетенцій JWC входить спільна і комбінована інтеграція можливостей сил НАТО, розробка концепцій і доктрин з метою поліпшення експлуатаційної готовності та здатності до взаємодії всередині альянсу.

Бригадний генерал Анджей Раудович з листопада 2015 року по травень 2016 був командувачем 12 Механізованої дивізії ЗС Польщі у Щецині.

До квітня 2014 року обіймав посаду голови Управління аеромобільних і моторизованих військ. Також був командувачем Польського військового контингенту в Афганістані у 2010 – 2011 роках.

Як відомо, 8-9 липня у Варшаві відбужеться саміт НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.