У ФРН вимагають допуску на базу Інджирлік, погрожують відкликати солдатів

Неділя, 10 липня 2016, 17:51

Група німецьких депутатів заявила, що солдати, які працюють на військовій базі Інджирлік, мають повернутися додому, якщо Анкара й далі перешкоджатиме візиту парламентарів на базу.

Про це повідомляє Reuters.

Туреччина, розлючена прийнятою Бундестагом резолюцією про визнання геноциду вірмен, раніше не допустила німецьких депутатів на базу Інджирлік. На цій базі виконують завдання НАТО, пов’язані з боротьбою проти "Ісламської держави" близько 250 німецьких солдатів.

Лідер німецьких "зелених", опозиційної партії Чам Оздемір (турок за походженням) заявив, що така ситуація є неприйнятною.

"Як депутати, що послали туди солдатів, ми повинні знати, де вони і як вони почуваються, мати можливість з ними поспілкуватися. Якщо це неможливо в Туреччині, то вони повинні повернутися додому", - сказав він.

Парламентарі з інших партій також приєдналися до заяви із закликом до канцлера Ангели Меркель отримати згоду Туреччини на допуск депутатів.

"В результаті своєї поведінки турецький президент Ердоган ризикує втратити німецьких військових" - заявив секретар баварського Християнського соціального союзу (входить у блок Меркель) Андреас Шоєр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.