Туреччина не хоче пускати німецьких політиків на базу НАТО

Субота, 2 липня 2016, 12:30

Турецький уряд оголосив небажаними візити німецьких політиків і депутатів на авіабазу НАТО "Інджирлік" на півдні країни для зустрічей з розміщеними там солдатами бундесверу.

Про заявила міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйєн після переговорів зі своїм турецьким колегою Фікрі Ишиком в Анкарі, повідомляє Deutsche Welle.

Після переговорів німецький міністр заявила, що має намір виступити з доповіддю в уряді Німеччини та бундестазі для вироблення спільного рішення в суперечці з Туреччиною.

В ході переговорів фон дер Ляйєн детально роз'яснила, "як це важливо, щоб уповноважені депутати знову отримали доступ до військ" бундесверу, розміщених в Туреччині.

У бесіді з главою турецького Міноборони вона заявила, що рішення бундестагу про відправку солдатів спочатку в Кахраманмараш, а потім і в Інджирлік є важливим сигналом у боротьбі проти терористичної організації "Ісламська держава".

22 червня Туреччина відмовилася санкціонувати запланований на липень візит парламентського статс-секретаря в міністерстві оборони ФРН Ральфа Браукзипе на базу Інджирлік". Зараз там розміщено близько 250 німецьких військовослужбовців.

ЗМІ повідомляли, що турецька сторона пояснила своє рішення нещодавнім ухваленням німецьким Бундестагом резолюції щодо визнання геноцидом винищення вірмен в Османській імперії під час Першої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: