Праві Італії розкритикували раду Лігурії за визнання Криму російським

Понеділок, 11 липня 2016, 16:11

Одна з правих політичних сил Італії, партія "Брати Італії" виступила з критикою на адресу депутатів ради регіону Лігурії, які ухвалили резолюцію із закликом до уряду і парламенту про перегляд політики ЄС щодо РФ і Криму.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише посол України в Італії Євген Перелигін.

"Не всі політичні сили в Італії правого спрямування підтримують політику визнання Криму у складі РФ та беззастережного зняття санкції з Росії", – наголошує посол.

За його інформацією, координаційна рада партії "Брати Італії" регіону Лігурія ухвалила заяву щодо проросійської ангажованості резолюції ради Лігурії і розкритикувала лігурійських депутатів – своїх колег по правому політичному спектру.

"Брати Італії" звинуватили регіональних депутатів у підігруванні проросійській партії "Лега Норд", – відзначив Перелигін.

Він також зацитував заяву координаційної ради "Братів Італії", в якій наголошується на тому, що нинішні італійські праві політики "повторюють шлях лівих у попередню історичну добу, які замість того, щоби дбати про потреби та розвиток свого міста, по-мавпячі копіювали МЗС приймаючи декларації щодо Куби та В’єтнаму".

Раніше повідомлялося, що регіональна рада північноіталійського регіону Лігурія проголосувала за резолюцію з закликом до уряду і парламенту про перегляд політики ЄС щодо РФ і Криму.

Ухвалена резолюція уповноважує раду Лігурії активніше працювати з урядом, парламентом та європейськими інституціями з метою перегляду відносин між ЄС і Росією, просувати створення комітету, який вимагатиме скасувати санкції, заохочувати італійський уряд засудити політику ЄС щодо невизнання анексії Криму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: