Регіональна рада Тоскани прийняла резолюцію про скасування санкцій проти РФ

Середа, 6 липня 2016, 16:13

Регіональна рада італійської Тоскани одноголосно проголосувала за резолюцію із проханням до уряду Італії щодо подолання санкцій проти РФ.

Про це повідомляє сайт регіональної ради.

Резолюцію запропонував лідер місцевого осередку євроскептичної правої партії "Ліга Півночі" Мануель Вескові.

Документ зобов'язує Раду "вжити заходів щодо прийняття будь-яких корисних ініціатив, спрямованих на втілення в Європі взятих на себе зобов'язань, щоб забезпечити подолання санкцій, введених у відповідь на кризу в Україні".

Документ також закликає уряд "продовжувати прихильність до діалогу та міжнародного співробітництва, щоб будувати мости, а не стіни".

Згодом стало відомо, що в цій резолюції, на відміну від рішень рад інших північних провінцій Італії, немає визнання "російського Криму", натомість цитується позиція ЄС про те, що анексія півострова Росією є незаконною.

Як повідомлялося, 5 липня регіональна рада Ломбардії проголосувала за резолюцію "Визнання принципу самовизначення Криму і зняття санкцій з Росії".

Раніше, 29 червня, аналогічну резолюцію прийняла регіональна рада Лігурії.

18 травня регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти Росії.

Міністерство закордонних справ Італії після резолюції Венето підтвердило позицію своєї країни про невизнання референдуму в Криму 2014 року і продовження санкцій проти Росії до виконання Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.