Меркель чекає від Британії швидких рішень у справі виходу з ЄС

Вівторок, 12 липня 2016, 07:50

Канцлер Німеччини Ангела Меркель очікує від Великої Британії швидких рішень про подальші дії після референдуму про вихід з ЄС.

Про це вона заявила, виступаючи в понеділок, 11 липня, перед представниками дипломатичного корпусу в палаці Мезеберг під Берліном, передає Deutsche Welle.

"Сполучене Королівство незабаром має прояснити, яким чином воно має намір в майбутньому оформити свої відносини з Європейським Союзом", - заявила Меркель.

За словами Меркель, тепер Лондону необхідно офіційно заявити про своє бажання покинути ЄС, лише після цього може початися відповідний процес. При цьому будуть враховані інтереси інших 27 членів ЄС, підкреслила вона.

Говорячи про перспективи Британії щодо загальноєвропейського ринку, Меркель зазначила, що той, хто хоче зберегти доступ до спільного ринку, натомість має визнавати базові свободи, наприклад, свободу особистого пересування.

При цьому для Німеччини Британія залишиться важливим партнером, незважаючи на те, що Brexit - це "сильний удар". "На моє тверде переконання, Європейський Союз досить сильний, щоб подолати це випробування", - сказала канцлер ФРН.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Британії Тереза Мей стала новим лідером Консервативної партії, що означає її автоматичний вступ на посаду прем'єр-міністра. Раніше Девід Кемерон заявив, що залишить пост глави британського кабінету 13 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.