Міністр фінансів Словенії подав у відставку після обшуків центрального банку

Середа, 13 липня 2016, 17:13

Міністр фінансів Словенії Душан Мрамор подав у відставку через тиждень після того, як поліцейські обшукали офіс центрального банку країни.

Про це повідомляє EUobserver.

Мрамор, який був міністром з вересня 2014 року, сказав, що він звільнився з особистих причин. Місцеві ЗМІ посилаються на проблеми зі здоров'ям.

У вівторок, під час поїздки до Брюсселя на засідання міністрів фінансів ЄС, він засудив рейд поліції, назвавши його "прямою атакою на інститут".

6 липня в штаб-квартирі Центрального банку і державного банку "Nova Ljubljanska Banka", а також в офісах консалтингових компаній "Deloitte" та "Ernst & Young" пройшли обшуки в зв'язку із звинуваченнями у перевищенні посадових повноважень і службових обов'язків у ході порятунку банків в 2013 році.

Більш 4,5 млрд. євро державних коштів були введені в кілька банків і держателі субординованих облігацій 2013 року втратили 257 млн євро. Прокурор Словенії вважає це аферою за якою облігації необґрунтовано вважалися поганими кредитами банків, щодо яких немає зобов'язань.

Після рейду глава Європейського центрального банку Маріо Драгі надіслав листа до Єврокомісії та прокурора Словенії, заявивши, що це є "незаконним захопленням інформації ЄЦБ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.