У Раді Європи попередили Туреччину - не відступати від заборони на вбивство та тортури

Четвер, 21 липня 2016, 18:56

Влада Туреччини повідомила генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда про намір призупинити дію Європейської конвенції з прав людини відповідно до статті 15.

Про це повідомляє сайт Ради Європи.

"Можливість призупинення, передбачена статтею 15 Конвенції під час надзвичайного стану і загрозі безпеці нації, в минулому використовувалася іншими державами-членами, нещодавно Францією та Україною", - йдеться у повідомленні.

В той же час у Раді Європи підкреслили, що не може бути ніяких відступів від наступних статей: стаття 2 (право на життя), стаття 3 (заборона тортур і нелюдського або принижуючого гідність поводження або покарання), стаття 4 пункт. 1 (заборона рабства), стаття 7 (ніякого покарання без закону).

У Раді Європи також підкреслили, що Європейська Конвенція з прав людини продовжує застосовуватися в Туреччині.

"Уряд намагається посилатися на статтю 15, з тим щоб відступити від положень Конвенції в окремих випадках. Європейський Суд з прав людини вирішить, чи відповідає заявка критеріям, викладеним у Конвенції, зокрема, критеріям пропорційності застосовуваних заходів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Туреччина слідом за введенням надзвичайного стану тимчасово призупинить дію в країні Європейської конвенції з прав людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: