Печерський суд арештував молдовського бізнесмена Платона, звинуваченого у крадіжці мільярда

Четвер, 28 липня 2016, 19:45

Печерський районний суд Києва виніс рішення про арешт В’ячеслава Платона, якого затримали в Києві в понеділок за ордером Інтерполу на прохання Молдови.

Про це повідомив "Європейській правді" керуючий партнер юридичної фірми "Правовест" Гліб Сегида, що представляє інтереси затриманого .

"Суд повністю задовольнив подання Печерської районної прокуратури і арештував його на 40 діб. Але ми будемо подавати апеляцію і зараз готуємо її", - заявив адвокат.

На думку Сегиди, у захисту "залізобетонна позиція про неприпустимість арешту". В апеляції вони планують довести, що Платон має українське громадянство і прізвище Коболєв.

Як повідомляла "Європейська правда" раніше, питання про громадянство є ключовим, оскільки громадянина України не можна видавати іншій державі у поряду екстрадиції, а також затримувати для екстрадиційного арешту. Захист скандального молдаванина наполягає, що він українець, водночас, СБУ каже про "фальшивий" паспорт, отриманий без набуття громадянства.

Гліб Сегида також заявив, що суддя винесла рішення про розлідування обставин, за яких В’ячеслав Платон дістав тілесні ушкодження. "Їх видно неозброєним оком, і є медична довідка, де підтверджується, що він має гематоми, зашиб грудної клітини", - каже адвокат.

Захист затриманого каже про політичний характер справи проти Платона, якого нібито "замовило найвище керівництво Молдови".

Як відомо, у вівторок зранку джерела в правоохоронних органах Молдови повідомили про затримання в Україні молдовського бізнесмена В'ячеслава Платона, який підозрюється у причетності до викрадення мільярда доларів напередодні парламентських виборів у цій країні у 2014 році.

Пізніше офіційні органи підтвердили це затримання.

У причетності до масштабних махінацій підозрюють екс-премʼєра Молдови Влада Філата

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.