Бельгія повільно надавала інформацію про Абдеслама - французький депутат

Понеділок, 4 липня 2016, 10:02

Бельгійська влада не поспішала передавати основні відомості про єдиного живого підозрюваного у скоєнні терактів у Парижі Салаха Абдеслама, хоча це допомогло б заарештувати його протягом кількох годин.

Про це заявив французький депутат Себастьєн П'єтрасанта, який є доповідачем щодо терористичної атаки у Франції, повідомляє AFP.

Французька поліція перевіряла документи Абдеслама на контрольно-пропускному пункті на кордоні з Бельгією, на наступний ранок після нападу 13 листопада, однак його відпустили через 30 хвилин, тому що він не був у списку підозрюваних.

Більше години після цього бельгійська влада повідомила Франції, що Абдеслам був пов’язаний із джихадистами і був відданий наказ заарештувати його. Однак до того часу він вже зник.

"Салах Абдеслам був відомим бельгійській владі приналежністю до руху джихаду, чому цієї інформації немає в файлі? Французькі жандарми дотримувалися звичайної процедури, вони навіть зробили більше, через кілька годин після нападу, протримавши його довше, ніж зазвичай", - сказав П'єтрасанта.

Абдеслам був заарештований в Брюсселі 18 березня після чотирьох місяців переховувань. Прокурори вважають, що він був головним постачальником технічних засобів для терористів і координував серію нападів у Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: