Поліція Бельгії пропустила попередження про братів Абдесламів - ЗМІ

Вівторок, 17 травня 2016, 10:48

Бельгійська поліція отримувала інформацію про можливий зв'язок між терористом Абдельхамідом Абаудом та братами Абдесламами.

Про це повідомляє RTBF.

Зокрема, кілька днів після того, як поліція провела обшуки будинків у Верв'ю в Бельгії в січні 2015 року, щоб ліквідувати терористичний осередок, натхненником якого був Абауд, поліція в Брюссельському районі Моленбек була повідомлена про зв'язки між Абаудом і братами Абдесламами.

Інформатор передавав інформацію про Ібрахіма Абдеслама, який телефонував своєму брату Салаху з турецько-сирійського кордону і надав номер мобільного телефону старшого брата.

Тоді поліція видала ордер на арешт братів. Ібрахім був арештований в лютому, а Салах сам здався поліції, заявивши, що він не контактував з Абаудом протягом трьох років.

Потім справу було передано в Федеральну поліцію, де  антитерористичний підрозділ почав попередньє розслідування, але вирішив відкласти справу через відсутність робочої сили для розслідування телефонних дзвінків. Брати Абдеслами згодом були звільнені.

Федеральна поліція відправила файли в магістрат, де вони залишалися недоторканими протягом чотирьох місяців, після чого суддя прийняв рішення відкласти справу.

Як повідомлялося, терорист Салах Абдеслам, який є головним підозрюваним в організації низки терактів у Парижі в листопаді 2015 року, 18 березня був затриманий у Брюсселі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.