Уряду Британії погрожує позов за початок Brexit без згоди парламенту

Понеділок, 4 липня 2016, 10:50

Уряду Британії загрожує судовий позов за початок переговорів по виходу країни з ЄС без згоди парламенту.

Про це повідомляє Reuters.

"Юридична фірма Mishcon de Reya з Лондона заявила, що розпочинає низку юридичних дій, спрямованих на те, щоб вимагати від британського уряду отримати згоду парламенту на початок процедури виходу з ЄС", – йдеться у повідомленні агенції.

Mishcon de Reya наголошує на тому, що уряду Британії не має права активувати статтю 50 Лісабонського договору, яка регламентує вихід країни з ЄС, без згоди парламенту.

Юридична фірма у своїй недільній заяві відзначила, що діє від імені крупи клієнтів, проте відмовилася їх назвати.

Водночас ВВС повідомляє, що замовниками послуг юридичної фірми у цьому питанні є група бізнесменів та науковців.

"Результати референдуму не мають обов'язкової юридичної сили і нинішній чи майбутній прем'єр-міністр не має права посилатися на статтю 50 (Лісабонської угоди) без згоди парламенту", – відзначила Касра Ноурузі, партнер Mishcon de Reya.

Юридична фірма від 27 червня розпочала переписку з урядовими юристами в якій наполягає на тому, щоб уряд гарантував її клієнтам повагу до рішення парламенту.

Як відомо, після оголошення результатів референдуму про вихід Британії з ЄС нинішній премʼєр-міністр Девід Кемерон оголосив про свою майбутню відставку.

Відтак, у Консервативній партії стартував процес виборів нового голови.

Відзначимо, Тереза Мей, який на даний момент випереджає в боротьбі за лідерство в консервативної партії, заявила, що воля народу була ясно виражена і що "Brexit означає вихід Великобританії з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.