Королева Британії вперше після Brexit виступила з публічною промовою

Неділя, 3 липня 2016, 17:36

Королева Британії Єлизавета ІІ вперше виступила з публічною промовю після історичного референдуму, на якому британці висловилися за вихід країни з ЄС.

Виступаючи на відкритті п'ятої сесії парламенту Шотландії, королева закликала депутатів "зберігати спокій", повідомляє Reuters.

У своїй промові Єлизавета жодними словом не згадала про Brexit, проте закликала шотландських депутатів "зберігати спокій в сучасному мінливому світі".

"Ми всі живемо і працюємо в складному та вимогливому світі, де події відбуваються з величезною швидкістю, тому залишатися спокійним і зібраним може бути важко", – сказала королева, яка за законом не має права публічно коментувати політичні події.

"Цей парламент протягом багатьох років успішно показував себе, як місце, де приймаються ефективні й розважливі рішення щодо нових викликів, які сучасний мінливій світ пропонує нам", – додала Єлизавета ІІ.

Як відомо, на історичному референдумі у Великій Британії щодо членства країни в ЄС 23 червня за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС, проголосували 48,1%.

Нагадаємо, 62% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

Після цього перший міністр Шотландії Нікола Стерджен 25 червня заявила, що шукатиме "термінових дискусій" з Брюсселем з метою "захистити місце Шотландії у ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.