Екс-мер Лондона, що агітував за Brexit, не балотуватиметься в лідери консерваторів

Четвер, 30 червня 2016, 14:15

Колишній мер Лондона Борис Джонсон, який активно агітував за вихід з Євросоюзу, вирішив не висувати свою кандидатуру на посаду лідера консервативної партії Великої Британії.

Про це він заявив в четвер, повідомляє The Guardian.

"Проконсультувавшись з колегами і в силу обставин, що склалися в парламенті, я прийшов до висновку, що ця людина (наступний прем'єр країни - Ред.) не може бути мною", - зауважив він.

"Моя роль буде надавати всіляку підтримку наступній адміністрації консервативної партії, щоб переконатися, що ми правильно виконуватимемо мандат народу, який був переданий на референдумі", - наголосив Джонсон.

Варто зауважити, що Джонсон вважався головним претендентом на лідерство в консервативній партії.

Наразі про свій намір боротися за лідерство оголосили міністр юстиції Британії Майкл Гоув та міністр внутрішніх справ Тереза Мей.

Серед інших кандидатів на посаду лідера консерваторів варто виділити міністра енергетики та прихильницю виходу Британії з ЄС Андреа Лідсом, а також колишнього міністра оборони Ліама Фокса і міністра праці Стівена Кребба.

Як відомо, вибори нового лідера торі мають відбутися до 9 вересня, коли з цієї посади піде нинішній лідер консерваторів Девід Кемерон, який очолював партію протягом десяти років.

Нагадаємо, на референдумі щодо членства Британії в ЄС 23 червня, за вихід Британії з ЄС проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%.

Після цього премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що піде у відставку в жовтні цього року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.