Рада Росія-НАТО відбудеться невдовзі після саміту у Варшаві - Столтенберг

Понеділок, 4 липня 2016, 14:49

НАТО і Росія знаходяться в "хорошому діалозі" щодо проведення нового засідання Ради НАТО-РФ на рівні постійних представників.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі.

"Ми як і раніше відкриті для діалогу з РФ, Рада може відігравати важливу роль для діалогу та обміну інформацією, щоб зняти напруженість і підвищити передбачуваність. Ми працюємо з РФ для проведення нового засідання Ради невдовзі після саміту у Варшаві", - сказав Столтенберг.

За його словами, одним з питань, яке має розглядатися, це - транспарентність, зниження ризиків, забезпечення передбачуваності.

"Тому що ми бачимо небезпечну діяльність в регіоні Чорного моря, Балтійського моря. Нам необхідно уникнути небезпечних інцидентів. Ми готові були провести засідання до зустрічі у Варшаві. Але найголовніше, що воно все ж таки відбудеться. Як тільки ми приймемо рішення про порядок денний, ми оголосимо його", - сказав Столтенберг.

Як повідомлялося, Міноборони РФ повідомило, що проведення засідання Ради Росія-НАТО на рівні постійних представників заплановано на 13 липня, тобто після саміту Альянсу у Варшаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: