Рада Росія-НАТО запланована на 13 липня - Міноборони РФ

Субота, 2 липня 2016, 15:14

Проведення засідання Ради Росія-НАТО на рівні постійних представників заплановано на 13 липня, тобто після саміту Альянсу у Варшаві.

Про це повідомляє сайт Міноборони Росії.

"В даний час опрацьовується включення питання забезпечення безпеки польотів авіації над Балтійським морем до порядку денного Ради Росія-НАТО на рівні постійних представників, проведення якого заплановано на 13 липня 2016 року", – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив підготувати пропозиції "з вироблення системи заходів довіри, що підвищать безпеку польотів авіації в регіоні Балтійського моря".

"Зокрема, розробляється ряд відповідних організаційних і технічних заходів, включаючи використання авіацією Росії "транспондерів", – йдеться в повідомленні.

Напередодні президент Фінляндії Саулі Нііністьо запропонував президенту РФ Володимиру Путіну, який приїхав з візитом у Гельсінкі, домовитися про заборону польотів літаків над Балтійським морем з вимкненими транспондерами.

Як повідомлялося, раніше НАТО звернувся до Москви з проханням про швидке проведення такого засідання. Наголошувалося, що воно відбудеться ще до варшавського саміту Альянсу.

Ця ініціатива водночас не зустріла підтримки з боку РФ. Там заявили, що наразі не надали згоду на зустріч.

22 червня глава Офісу зв’язку НАТО Александр Вінніков повідомив, що очікуване засідання багатосторонньої Ради Росія-НАТО, що є головним  механізмом для діалогу РФ та Північноатлантичного альянсу, може бути перенесено на період після саміту НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.