Туск: у європейських столицях мають припинити звинувачувати ЄС у невдачах

Вівторок, 5 липня 2016, 16:36

Політичні еліти багатьох європейських столиць протягом багатьох років створювали негативний образ ЄС, але тепер настав час припинити звинувачувати європейські інститути у невдачах.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск, виступаючи у Європарламенті.

"Сьогодні ми почули багато важких і критичних зауважень, спрямованих від держав-членів. Я хочу вам сказати, що в наших переговорах з лідерами країн-членів я завжди повторюю, що немає ЄС без інститутів ЄС. У нинішній ситуації напади на інститути ЄС, включаючи комісію і парламент, можуть тільки посилити сум'яття", - сказав Туск.

Він підкреслив, що у європейських столицях повинні докласти зусиль, щоб припинити звинувачувати ЄС та його інститути у слабкості і невдачах.

"Референдум у Великобританії був програний в тому числі і тому, що політичні еліти протягом багатьох років створювали негативний і часто несправедливий образ ЄС. Але немає ЄС без держав-членів. Неможливо вирішувати серйозні проблеми в ЄС проти волі держав-членів. Ми повинні об'єднати наші зусилля, щоб домовитися про те, що це наш спільний інтерес, на відміну від постійної демонстрації індивідуального значення".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: