Протестувальники на кордоні побили поляків, що намагалися вʼїхати до України - ЗМІ

Середа, 6 липня 2016, 18:19

На одному з прикордонних переходів між Україною та Польщею під час акцій протесту українців проти призупинки малого прикордонного руху протестувальники побили кількох громадян Польщі.

Про це повідомляє Wirtualna Polska.

На українсько-польському кордоні протестувальники напали на автомобіль, яким керував громадянин Польщі.

"Постраждали троє громадян Польщі. Про це в понеділок повідомив Рафал Собчак, керівник прес-служби МЗС Польщі. За більш раннім повідомленням на переході у Раві-Руській, де відбувалася протестна акція проти призупинення малого прикордонного руху з Польщею. Тоді повідомлялося, що польський легковий автомобіль врізався в протестувальників", – йдеться у повідомленні видання.

Втім, свідок і жертва нападу, журналіст "Панорами Люблінської" Іоланта Козак розповіла своїм польським коллегам зовсім іншу версію подій.

Так, в автомобілі їхали журналісти і учені-мистецтвознавці з Люблінського університету, які мали лист-прохання з українського консульства про сприяння в переході кордону.

За словами Козак, цей лист вона та її коллеги показали протестувальникам.

"Протестувальники запевнили нас, що ми пропустять нас далі, приблизно за годину", – відзначає вона.

При цьому вона наполягає на тому, що польське авто врізалося у натовп.

Після того, як громадяни Польщі спробували зʼїхати на узбіччя, протестувальники напали на них, порізали шини авто.

Від агресивних чоловіків значна частина яких говорила російською мовою, поляків врятували інші водії, літні жінки, але "не прикордонники і міліція".

Внаслідок нападу протестувальників у однієї з пасажирок польського авто підозрюють перелом ребер, водія сильно побили.

Нагадаємо, напередодні кілька сотень жителів прикордонних із Польщею районів на знак протесту проти призупинення малого прикордонного руху проводили акцію протесту - блокували траси до пунктів пропуску "Шегині", "Краковець" і "Рава-Руська".

Малий прикордонний рух між Україною і Польщею призупинили з 4 липня до 2 серпня в частині, що стосується в'їзду та перебування на території Польщі мешканців прикордонних районів України, які мають дозволи, видані відповідними органами Польщі.

Призупинення пов'язане з проведенням саміту НАТО в Варшаві 8-9 липня та всесвітніми днями молоді.

До постраждалих польських громадян прибув генеральний консул Польщі зі Львова.

Втрутився вже і депутат Лех Справка (ПіС), а також люблінський воєвода Пшемислав Чарнек, який направив офіційний лист в українське консульство в Любліні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.