Грибаускайте: стримувати Росію треба реальною військовою потугою

Четвер, 7 липня 2016, 12:10

Загрози у сфері міжнародної безпеки не знизилися, тому від додаткових заходів безпеки потрібно перейти до стримування реальною військовою потугою.

В цьому переконана президент Литви Даля Грибаускайте, передає портал Delfi.

"Після зустрічі в Уельсі загрози, на жаль, не знизилися, так що настав час перейти від додаткових заходів безпеки до стримування реальною військовою потугою. Ми очікуємо, що у Варшаві вперше будуть затверджені конкретні заходи колективної військової оборони, які б стримували Росію від посягань на наш регіон. Йдеться про інструменти з реальними військовими можливостями - військовими і зброєю, а також про чітку координації дій", - сказала вона.

Президент додала, що має на увазі затверджені рішення щодо постійних багатонаціональних батальйонів союзників у кожній з країн Балтії і Польщі, а також заявлену підтримку щодо створення багатонаціональної бригади в Румунії і Болгарії.

Крім того, за словами Грибаускайте, буде прийнято і остаточне рішення щодо того, які країни будуть керувати цими батальйонами в кожній країні.

"Що стосується нас, то прийнято рішення, що батальйоном буде керувати Німеччина, але дуже велика ймовірність, і ми до цього прагнемо, щоб у ньому брало участь якомога більше країн. Тому ми сподіваємося на участь у нашому батальйоні максимального числа держав, у тому числі Скандинавських країн і країн Бенілюксу", - сказала Грибаускайте.

Президент зазначила, що в регіоні, "ймовірно, недалеко від наших кордонів", буде розташовуватися військовий підрозділ розміром з бригаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.