Парламент Кіпру проголосував за резолюцію з закликом зняти санкції з РФ

Четвер, 7 липня 2016, 18:39

Парламент Кіпру проголосував за резолюцію з закликом до уряду вжити зусиль щодо зняття санкцій ЄС з Російської Федерації.

Відповідне голосування пройшло під час засідання у четвер, повідомляє кіпрське  видання Nomisma.

Голосування за резолюцію ініціювала опозиційна Прогресивна партія трудового народу Кіпру (АКЕЛ), що здобула на виборах у травні 25,67% голосів виборців, і має у парламенті 16 місць.

Президентська партія "Демократичне об'єднання" (ДІСІ), яка здобула 30,69% на виборах і має 18 місць з 56, утрималася від голосування, незважаючи на заклик АКЕЛ підтримати резолюцію одноголосно. У ДІСІ заявили, що резолюція може розглядатися як така, що направлена проти України або така, що втручається у стосунки двох держав.

В цілому ж резолюцію підтримали 33 депутати.

Згідно з резолюцією, парламент закликає уряд працювати з ЄС задля зняття санкцій з РФ з наголосом на користь діалогу і потребу мирної співпраці в усіх сферах. При цьому, у парламенті Кіпру закликали зняти як економічні так і персональні санкції, які, на думку депутатів, не допомагають у вирішенні конфлікту в Україні..

Крім того, резолюція закликає уряд підготувати конкретне підґрунтя для зняття санкцій РФ задля відновлення експорту з Кіпру. У документі йдеться про негативний вплив санкцій на економіку Кіпру.

Як повідомляла Європейська правда, 8 червня Сенат Франції схвалив резолюцію, яка закликає уряд поступово знижувати санкції, якщо ситуація на Донбасі буде ставати кращою у порівнянні з лютим 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.