Сенат Франції звернувся до уряду щодо поступового скасування санкцій проти РФ

оновлено, доповнено
Середа, 8 червня 2016, 21:33

Верхня палата парламенту Франції (Сенат) в середу підтримала звернення до уряду країни з проханням поступово згорнути економічні санкції, впроваджені Європейським союзом проти РФ.

Дане рішення було ухвалене на вечірньому засіданні після 4-годинного обговорення, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Остаточні формулювання резолюції наразі не опубліковані - до тексту документа було внесено низка правок. Позиція парламенту під час дебатів була пом'якшена. Зокрема, пропонувалися зміни щодо поступового характеру зняття санцій.

Всього в Сенаті 348 депутатів, за проголосувало 302 депутати, проти - 16. Таким чином, дану резолюцію підтримала абсолютна більшість парламентарів.

Водночас, документ не є зобов’язуючим для уряду Франції, йдеться про політичну позицію (рекомендацію) парламенту країни.

Посольство України вже прокоментувало резолюцію - "чекає мудрості" від французького уряду.

Рішення про продовження санкцій проти РФ, як очікується, буде ухвалене Радою ЄС у найближчі тижні; на травневій зустрічі Великої Сімки президент Франції підтримав збереження санкцій.

Раніше Верховна рада України ухвалила офіційне звернення до Сенату Франції із закликом не голосувати за резолюцію.

В квітні Нижня палата парламенту Франції – Національна асамблея – також проголосувала за резолюцію, що закликає уряд країни підтримати зняття економічних санкцій, запроваджених проти РФ через агресію в Україні.

Необхідно зазначити, що тоді резолюція на користь зупинення санкцій була підтримана лише завдяки тому, що більшість провладних депутатів проігнорували голосування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.