Штайнмаєр не хоче "рецидиву конфронтації" з Росією

Четвер, 7 липня 2016, 19:15

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр застеріг від повернення до старих часів у відносинах між Заходом та Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькій медіагрупі Funke, передає Deutsche Welle.

"Нашою спільною метою має бути те, щоб після двох з половиною тяжких років знову досягнути більшої безпеки - для всіх у Європі. Ми не маємо права допустити рецидиву нової-старої конфронтації", - заявив Штайнмаєр.

Заходи взаємної підстраховки НАТО в Східній Європі та готовність до діалогу між Заходом та Москвою - "дві сторони однієї й тієї самої медалі", вважає він.

"Одне неможливе без іншого, але й інше без першого не має жодного сенсу", - сказав міністр.

Водночас він застеріг партнерів Берліна у Північноатлантичному альянсі від "зайвих загострень" ситуації, які можуть мати наслідком "хибне сприйняття" кроків НАТО. В такому разі результатом може стати "не посилення, а послаблення безпеки для Європи", зазначив Штайнмаєр.

Як відомо, глава німецького МЗС нещодавно потрапив під шквал критики з боку партнерів соціал-демократів, до яких він належить, по правлячій коаліції в Бундестазі через його заяви щодо Росії. Зокрема Штайнмаєр закинув НАТО "брязкання зброєю" та закликав не загострювати напруження у відносинах із Москвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: