Україна закликає Нідерланди ухвалити "відповідальне рішення" по УА Україна-ЄС

Субота, 9 липня 2016, 13:53

Президент України Петро Порошенко закликає уряд Нідерландів ухвалити "відповідальне рішення" щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це він заявив під час зустрічі з прем’єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте у рамках Саміту НАТО, повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент закликав нідерландську сторону ухвалити відповідальне рішення щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом", – йдеться у повідомленні прес-служби.  

Порошенко висловив переконання, що Рютте сприятиме прискоренню прийняття Європейським Союзом рішення щодо запровадження безвізового режиму для українських громадян.  

Повідомляється також про те, що співрозмовники скоординували подальші кроки у контексті розслідування катастрофи літака рейсу МН-17.

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що Нідерланди незабаром можуть запропонувати алгоритм, що дозволить завершити ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

На консультативному референдумі у Нідерландах 6 квітня проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом проголосували 61% голландців, які прийшли на дільниці.

Також повідомлялося, що свою позицію щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС уряд Нідерландів визначить не раніше кінця червня.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що уряд Нідерландів, а не ЄК має розробляти альтернативний план після референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.