Бойовики "Талібану" підірвали автомобіль біля готелю для іноземців у Кабулі

Понеділок, 1 серпня 2016, 09:39

У столиці Афганістану Кабулі бойовики "Талібану" підірвали автомобіль біля одного з готелів, в яких в основному живуть іноземці.

Про це повідомляє Reuters.

Агенція відзначає, що, незважаючи на потужність вибуху, який було чутно практично у всьому місті, кількість жертв мінімальна.

За інформацією керівника поліції Кабула Абдул Рахмана Рахімі, інцидент завершився тим, що один з нападників талібів загинув від вибуху авто, ще двох нападників убили поліцейські. Внаслідок перестрілки загинув також один поліцейський, ще четверо правоохоронців поранені.

Вибух стався близько 1:30 ночі за місцевим часом. Перестрілка з бойовиками тривала до самого ранку в району готелю Northgate – це житловий комплекс для іноземних військових і цивільних організацій, який знаходиться під охороною.

Напад на готель "Талібан" пояснив тим, що готель є місцем назвав " вульгарності і ненормативної лексики" і став останнім у серії нападів на об'єкти, які в Кабулі використовують іноземці.

Таліби вже встигли заявити, що внаслідок теракту "десятки люде вбиті та поранених". 

Нагадаємо, минулого тижня в Кабулі смертники підірвали себе під час демонстрації хазарейської меншини.

Тоді люди зібралися на демонстрацію, протестуючи проти багатомільйонного проекту будівництва лінії електропередачі з Туркменістану.

Від теракту загинула 61 людина, поранені – 207. Відповідальність за вибухи взяла на себе "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.