РФ анонсувала три години тиші в Алеппо щодня для гуманітарної допомоги

Четвер, 11 серпня 2016, 11:33

Міністерство оборони РФ заявило, що готове на три години щодня припиняти атаки у сирійському місті Алеппо для доставки гуманітарної допомоги.

Про це сказав начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Сергій Рудськой.

"Для гарантування повної безпеки проходу колон всередину Алеппо, з завтрашнього дня, з 10 до 13 години місцевого часу, будуть встановлюватися гуманітарні "вікна", на час яких припиняються всі бойові дії, удари авіації та артилерії", - сказав він.

Кількість днів, які триватимуть подібні "вікна", офіцер не назвав.

За даними ООН, для задоволення потреб громадян в Алеппо необхідно дві дороги та біля 48 годин для доставки гуманітарних вантажів, повідомляє ВВС.

"Ми будемо продовжувати використовувати всі наявні засоби і механізми для доставки гуманітарних вантажів, в тому числі й транскордонні операції з Туреччини. Ми можемо доставити їх протягом 24-48 годин - якщо матимемо безпечний доступ", - відзначив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних справ Стівен О'Браян.

Поки що не ясно, чи згодні сирійські повстанські групи також припиняти вогонь під час щоденного тригодинного вікна.

Як повідомлялося, сирійські війська режиму президента Башара Асада і повстанці збирають підкріплення в Алеппо, готуючись до вирішальної боротьби за контроль над другим за величиною містом країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.