Сирійська опозиція заявляє про прорив блокади Алеппо

Неділя, 7 серпня 2016, 10:42

Кілька угруповань сирійських опозиційних сил заявили про те, що прорвали блокаду Алеппо, яку здійснюють урядові війська Асада.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За інформацією опозиціонерів, їхні бійці просунулися вперед на південному заході міста і з'єдналися з загонами опозиції, що знаходяться у раніше оточеній східній частині.

"Це доводить, що ми прорвали блокаду", – заявив командир угрупування "Фронт ан-Нусра".

Відзначимо, раніше угрупування була відділенням Аль-Каїди, проте в кінці липня змінила назву на "Джебхат фатах аш-Шам" і оголосила про розрив з джихадистами. 

Інформацію повстанців підтверджують і у Сирійському центрі з моніторингу за дотрмианням прав людини.

Втім, правозахисники також вказали на те, що угрупованням, які брали участь у прориві блокади, поки не вдалося досягти безпечного проходу між східною частиною Алеппо та іншими територіями, що знаходяться під контролем повстанців.

Особливо важкі бої розгорнулися за один з великих військових комплексів.

За інформацією правозахисників, повстанцям вдалося взяти військовий об'єкт під контроль, і в цьому випадку вони отримали доступ до нової зброї.

Раніше повідомлялося, що опозиційні до президента Сирії Башара Асада сили розпочали масштабний наступ на південно-західні райони Алеппо, які перебувають під контролем урядових військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.