ЄС узгодив реакцію на події в Криму: немає підтверджень словам Росії

Четвер, 11 серпня 2016, 15:42

Європейський союз стверджує, що наразі відсутні підтвердження заявам російських посадовців про події в Криму, та заявляє про підтримку цілісності України, включно з Кримом.

Про це йдеться у коментарі представництва Європейського союзу в Україні, що наданий на запит "Європейської правди".

"Нам не відомо про жодні докази на підтвердження заяв Росії щодо події в Армянську", - заявив Юргіс Вільчинскас, керівник відділу преси та інформації дипмісії. .

"Ми твердо залишаємося на позиції підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, а також програми реформ. ЄС закликає до мирного вирішення конфлікту, включно з тим, що йде в східній Україні", - підкреслив він, нагадавши про засудження Євросоюзом незаконної анексії Криму з боку РФ.

Згодом речниця ЄС з питань зовнішньої політики Майя Коч’янчич в коментарі Європейській правді  підтвердила, що наведені твердження є офіційною позицією ЄС щодо подій в Криму та на адмінкордоні з материковою Україною. 

Як повідомлялося, раніше брюссельські журналісти глузували з приводу того, що ЄС тривалий час не оприлюднював офіційну позицію щодо подій в Криму, однак відреагував на порушення свободи слова на Мальдівах.

Як відомо, у середу російська ФСБ розповіла про нібито дві спроби нападу українських військових на Крим. Президент Росії Володимир Путін, коментуючи цю заяву, звинуватив владу України в терорі. Україна спростовує всі звинувачення.

Детальніше про ці події читайте в колонці: "Аналіз подій на кордоні з Кримом: чому заяви Путіна не є частиною плану з нападу на Україну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.