Глава МВС Німеччини виступив проти заборони на носіння паранджі

Четвер, 11 серпня 2016, 16:53

Міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр виступив проти ідеї повної заборони на носіння нікабу, чадри або паранджі, запропонованої напередодні його колегами з блоку ХДС/ХСС на земельному рівні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На думку глави німецького МВС, подібне рішення порушило б конституцію. Як заявив де Мезьєр, представляючи у четвер в Берліні список заходів щодо зміцнення рівня безпеки в країні, сам він не підтримує, коли жінки повністю закривають обличчя, але "не можна заборонити все, що не підтримуєш".

Німецький міністр критично поставився до можливості скасування подвійного громадянства. За його словами, немає ніяких підстав знову піднімати це питання.

Разом з тим міністр внутрішніх справ ФРН вважає, що необхідно позбавляти німецького громадянства джихадистів, обвинувачених у скоєнні злочину або тих, що брали участь у військових діях в Сирії чи Іраку.

Підвищенню рівня безпеки у Німеччині, на думку Томаса де Мезьера, також будуть сприяти можливість швидкої депортації мігрантів, підозрюваних у вчиненні злочину, і збільшення числа поліцейських.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.